Ogłoszenie 
Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:) edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)

Poprzedni temat :: Następny temat

DS jako MP3'ka - Czy warto ?
Autor Wiadomość
ZlyPrzycisk 
Męczący user :)

Wysłany: 2012-02-04, 23:57   DS jako MP3'ka - Czy warto ?

Heeeej !

Dopadł mnie kryzys. Mój wysłużony wynalazek do muzyki wyzionął ducha [*]. Dopadła mnie depresja. Ale naszedł dzień, że przypomniałem sobie o kochanym DSie ! Niby super, git majonez. Moonshell spisuje się. Jednak nasuwają mi się 2 pytania (tfu ! 4 !!!)

1. Czy w Moonsh. można przewijać piosenki ? tzn. żaden z klawiszy nie przerzuci mi piosenki na następną, ale może istnieje jakaś kombinacja, o której nic nie wiem !?

2. Ok. ile powinna wytrzymać bateria podczas słuchania muzyki ? Ekran automatycznie się gasi, muzyka w słuchawkach, ale na jak długo ?

3. Czy istnieje jakaś inna aplikacja, która sprawi, że mój DS dorówna chociaż mojej ś.p. MP3'ce ? (głównie na przewijaniu/przerzucaniu, niskim poborze energii, wyłączaniu się ekranu podczas zamykania konsoli [bez zatrzymywania utworu] mi zależy.)

4. Czy w ogóle jest sens przerabiać DSa na MP3ke ?

Duszyczki, które mi pomogą dostaną "Certyfikat pomocy Złemu Przyciskowi" !

Dzięki za zapoznanie się z moim problemem :)

Ostatnio zmieniony przez ZlyPrzycisk 2012-02-05, 00:05, w całości zmieniany 1 raz  

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2012-02-05, 16:12   

ZlyPrzycisk napisał/a:
4. Czy w ogóle jest sens przerabiać DSa na MP3ke ?

Zacznę od końca.

Jeżeli słuchasz muzyki na DSie, jakość dźwięku jest okej i gabaryty sprzętu Ci nie przeszkadzają to tak. Nie wiem co znaczy "przerabiać". DS nie potrzyma na baterii tyle co MP3ka. To urządzenie projektowane było z myślą o grach. Więc będziesz musiał się pogodzić z niedogodnościami zeń płynącymi.

Mnie by przeszkadzało to, że jest duży. A mp3 charakteryzuje się m. in. tym, że jest kompaktowa. No i jak będziesz grał, to może nie starczyć mocy dla muzyki kiedyś...

Po prostu wypróbuj czy DS się nadaje do tego o co pytasz.

ZlyPrzycisk napisał/a:
1. Czy w Moonsh. można przewijać piosenki ? tzn. żaden z klawiszy nie przerzuci mi piosenki na następną, ale może istnieje jakaś kombinacja, o której nic nie wiem !?

Na ekranie dotykowym powinieneś mieć pasek do przewijania (dotykowo).

ZlyPrzycisk napisał/a:
2. Ok. ile powinna wytrzymać bateria podczas słuchania muzyki ? Ekran automatycznie się gasi, muzyka w słuchawkach, ale na jak długo ?

Maksymalną długość baterii sugerowaną przez producenta+trochę. Nie jestem sprzętowcem, ale skoro do słuchania muzyki używa się tylko dźwięku (ekran dotykowy ani nie świeci, a nie jest dotykany, wifi wyłączone itd.), to tak powinno być. Oczywiście weź pod uwagę model swojego DSa i żywot baterii.

ZlyPrzycisk napisał/a:
3. Czy istnieje jakaś inna aplikacja, która sprawi, że mój DS dorówna chociaż mojej ś.p. MP3'ce ? (głównie na przewijaniu/przerzucaniu, niskim poborze energii, wyłączaniu się ekranu podczas zamykania konsoli [bez zatrzymywania utworu] mi zależy.)

Moonshell przewija i zmienia piosenki (triggery zmieniają nawet gdy zamknięty z tego co pamiętam). Poboru energii raczej nikt nie mierzył. Ekran też się wyłącza w Moonshellu po zamknięciu DSa.

Były też inne. Coś ala... Liteplayer... Nie pamiętam. Ale poszukaj na stronach z homebrew DSa. DsOrganize być może też odtwarza pliki mp3.

ZlyPrzycisk 
Męczący user :)

Wysłany: 2012-02-09, 14:57   

Serdeczne dzięki za poświęcenie chwili czasu na odpisanie :) Gabaryty DS'a mi nie przeszkadzają. Mam jeszcze małe pytanie. Napisałeś "[...]poszukaj na stronach z homebrew DSa.". Czy zechciałbyś mi polecić/podać adres do według Ciebie najlepszej strony ? Może znajde tam nie tylko homebrewa do muzyki, ale coś bardziej pożytecznego jak np: kalkulator itd.. ? Jeszcze raz dziękuję :)

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2012-02-09, 19:05   

http://hive.ndshb.com/ - przejrzałem przed chwilą 2 strony działu download dla aplikacji. Duża ilość + jakość.
Dodatkowo na stronie masz również gry.

Ogólnie google -> nds homebrew w dalszych poszukiwaniach :)

Odpowiedz do tematu